Нажмите ввод , чтобы подтвердить поисковый запрос
Cine va fi următorul ambasador al României în Republica Moldova
Новости
Cine va fi următorul ambasador al României în Republica Moldova

Cine va fi următorul ambasador al României în Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis a dezvăluit la postul TVR România numele viitorului ambasador la Chișinău - Daniel Ioniță, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Daniel Ioniță este diplomat de carieră. Și-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la atașat la ministru plenipotențiar, scriehotnews.ro. 

Din 6 octombrie 2011 si pana la data preluării funcției de secretar de stat a fost Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei.

În intervalul 2010-2011 a ocupat funcția de Director general pentru afaceri strategice în cadrul MAE. În această calitate, a coordonat activitatea a trei directorate, fiind responsabil de ansamblul activităților politico-diplomatice desfășurate de România în cadrul NATO, UE - dimensiunea de securitate (Politica de Securitate și Apărare Comună), OSCE, Consiliul Europei, precum și de relațiile bilaterale ale României cu SUA și Canada. Portofoliul său a cuprins o arie vastă, de la politici de securitate, la neproliferare, dezarmare și problematica drepturilor omului.

Are o bogată experiență de negocieri internaționale, fiind parte a delegației oficiale care a negociat Acordul bilateral cu SUA referitor la participarea României la sistemul de apărare antirachetă. 

 

UNIMEDIA amintește că, Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova și-a încheiat mandatul. Preşedintele român, Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare în ţară a celor 14 ambasadori.

sursa: unimedia.info

Будьте в курсе новостей

*Мы никогда не будем использовать вашу информацию для спама

+373 22 274753

+373 60 133 113

г. Кишинев, ул. Александр Хыждеу 48

Пн - Пт: 9.00 - 18.00

Сб. 9.00 - 14.00

Контакты