Нажмите ввод , чтобы подтвердить поисковый запрос
18 luni în loc de 5 luni, pentru obținerea cetățeniei române:
Новости
18 luni în loc de 5 luni, pentru obținerea cetățeniei române:

18 luni în loc de 5 luni, pentru obținerea cetățeniei române:

Autoritatea Natională pentru Cetățenie din România este în mijlocul unei anchete de proporții. Și asta după ce Ministerul Justiției de la București a făcut un raport din care reiese că instituția activează cu probleme grave. De exemplu, în loc de 5 luni, cei care vor să obțină cetățenia română asteaptă chiar și un an și jumătate. La rândul lor, reprezentanții instituției neagă acuzațiile.


Timpul mediu pentru procesarea și soluționarea cererilor pentru obținerea cetățeniei române este de 5 luni, dar asta se întamplă doar pe hârtie. Cetățenii străini, inclusiv moldovenii, așteaptă chiar și 18 luni ca să obțină acest document. Raportul Ministerului Justiției mai arată că informațiile găsite pe site-ul Autorității pentru cetățenie sunt puține și neclare. 

 

“După ce ai depus dosarul, de la un an, poate să fie un an, un an și jumătate, doi, doi și jumătate, care și cum...”

 

Raluca PRUNA, MINISTRUL JUSTIȚIEI “Ce se întamplă acolo este scandalos. Veți afla concluziile care sunt dezastruoase cu privire la activitatea ANC.”

 
În raport, vinovat este indicat Andrei Tinu, vicepreședintele autorității pentru cetățenie. Acesta spune că ministrul vrea să acopere recenta numire la comanda instituției a unei apropiate, cu un alt scandal.


Andrei TINU, VICEPREŞEDINTE ANC “În loc să explice de ce a numit-o la conducere pe noua a dat publicității acest raport la comandă în care sunt acuzat de tot felul de minciuni, pe care le resping categoric.”

 
În timp ce Tinu amenință că va face plângere, ministrul justiției anunță că instituția va fi reorganizată pentru a răspunde prompt cererilor. 
 

 
 
Sursa: PRO TV
 
Будьте в курсе новостей

*Мы никогда не будем использовать вашу информацию для спама

+373 22 274753

+373 60 133 113

г. Кишинев, ул. Александр Хыждеу 48

Пн - Пт: 9.00 - 18.00

Сб. 9.00 - 14.00

Контакты