Apăsați enter pentru a căuta
Cetățenie Rusă

Cetăţenie Rusă

+373 22 274753

Cetăţenie Rusă

Cea mai scurtă cale legală de dobândire a cetăţeniei ruse este prin intermediul Programului de stat privind asistenţa la reîntoarcerea voluntară în Federaţia Rusă a compatrioţilor, care locuiesc în afara Rusiei. Programul a fost aprobat prin Decretul Preşedintelui Federaţiei Ruse nr. 637 din 22 iunie 2006.

Prin intermediul programului dat şi cu o organizare corectă a procesului, Dvs. veţi putea dobândi cetăţenia Federaţiei Ruse în aproximativ 6-12 luni.

 

Etapele şi termenii:

- Perfectarea pachetului de documente pentru persoana care doreşte să participe în cadrul acestui program.

- Depunerea documentelor în ţara de origine la Ambasada Federaţiei Ruse. Termenii de examinare a documentelor în cadrul Ambasadei, de obicei, nu depăşesc 60-90 de zile. Ca rezultat, veţi obţine Carnetul de Imigrant.

- După obţinerea Carnetului este necesară deplasarea în Federaţia Rusă.

- Depunerea cererii si actelor pentru permisul de şedere temporară (РВП). Cererea pentru permisul de şedere temporară se examinează în cadrul Serviciului Federal de Migraţie timp de aproximativ 50 de zile. Ca urmare, în paşaport se aplică ştampila РВП.

- Imediat după obţinerea permisului de şedere temporară şi a vizei de reşedinţă, se perfectează pachetul de documente pentru obţinerea cetăţeniei ruse şi se prezintă în cadrul Serviciului Federal de Migraţie. Perioada de examinare a documentelor este de 2-4 luni.

- Obţinerea paşaportului cetăţeanului Federaţiei Ruse în baza deciziei privind acordarea cetăţeniei Federaţiei Ruse. Aproximativ 1-10 zile.


Pot să participe în cadrul programului dat persoanele care s-au născut pe teritoriul fostei URSS, descendenţii acestora sau fostii cetăţeni al Federaţiei Ruse, rezidenți permanenți în străinătate (în ultimul caz, persoana trebuie să deţină viză de reşedinţă permanentă în ţara în care locuieşte).

Programul include anumite regiuni ale Rusiei. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să vă aflaţi acolo pe întreaga perioadă de perfectare a documentelor. Prezenţa Dvs. este necesară doar în momentele cheie, la depunerea şi ridicarea documentelor în cadrul organelor Ministerului de Externe şi Serviciului Federal de Migraţie.

Cei care au permis de şedere nu este nevoie să depuna actele pentru dobândirea cetăţeniei (adică, Dvs. nu aţi dori să aşteptaţi 5 ani pentru a primi aprobarea pentru dobândirea cetăţeniei şi apoi să mai aşteptaţi un an pentru ca dosarul Dvs. să fie examinat) şi sunteţi compatriot (v-aţi născut în URSS sau sunteţi descendent al unei astfel de persoane), Dvs. puteţi apela la programul de reîntoarcere pentru a obţine cetăţenia Federaţiei Ruse, prin procedura simplificată.

 

Pentru aceasta este necesar:

- Să vă înregistraţi cu permisul de şedere în regiunea în care se aplică programul.

- Să vă angajaţi.

- Să colectaţi şi să depuneţi documentele în cadrul Serviciului Federal local de Migraţie cu cererea de includere în program.

- Să depuneti actele pentru cetăţenie.

Dacă acest proces este bine organizat, Dvs. puteţi obţine cetăţenia în termen de 6-7 luni.

 

Aplică la Cetăţenie Rusă

Fiți informat cu newsletter-ul nostru

*Nu vom folosi niciodată informațiile dvs. pentru spam

+373 22 274753

+373 60 133 113

or. Chișinău, str. Alexandru Hâjdeu 48

Ln - Vn: 9.00 - 18.00

Sm: 9.00 - 14.00

Contacte